Livsappetit

 

Forsiden

Appe-TIT-lige

Artikler

Bøger/Plakat

 

 

 

Mærk Maden – om børn, mad og følelser

Skrevet af Else-Marie Simonsen


I bogen giver jeg mit bud på:

  • Hvorfor der let kan opstå konflikter og problemer omkring måltidet og i det hele taget det at spise
     
  • Hvordan det kan blive en mere afslappet og nydelsesfyldt del af livet – at spise og lære at stille sin sult, både fysisk og psykisk.


maerk_forsiden03.JPG (16167 bytes)

Jeg belyser sammenhængen mellem børn, mad og følelser ud fra 3 vinkler:

DEN FYSISKE – den konkrete og målbare del, hvor vi skal lære os selv og vore børn at være opmærksomme på hvad maden gør ved os – hvordan har vi det når vi har spist?
Hvad er sund og usund mad? Overfølsomhed – hvad stiller man op med det? Hvordan opbygges et solidt immunforsvar?

DEN PSYKISKE – den følelsesmæssige og psykologiske del, som vi på mange måder totalt ignorere i vores fortravlede hverdag. Maven er et centralt organ for både maden og følelserne. Hvordan undgår vi at blande begreberne sammen? Hvordan lærer vi at blive gode til at mærke forskel på fysisk og følelsesmæssig sult?

DEN SPIRITUELLE – den ukonkrete og umålbare del, som sætter forståelsen af - at mange børn og unge har problemer med mad og trivsel – ind i et overordnet tidsperspektiv. På blot 10 år har vi bevæget os ind i en helt ny verden, hvor grænser på mange niveauer er fjernet og hvor vi bliver påvirket med et hav af informationer hele tiden. Hvem og hvad skal vi tro på? Vores skelneevne er vores vigtigste redskab, når vi skal navigere i vort liv og oven i købet har ansvar for børns trivsel.

Obs! Se også artikel.om samme emne

Forsiden 

Livsappetit v/Else-Marie Simonsen
Færgegårdvej 88, Strib, DK-5500 Middelfart
tlf. 75 51 40 15  /  20 10 44 59      e-mail:
elsemarie@livsappetit.dk