Livsappetit

 

Forsiden

Appe-TIT-lige

Artikler

Bøger/Plakat

 

 

 

Livsretter - ren vegetabilsk mad

Skrevet af Elin Nonboe og Else-Marie Simonsen

Udgivet på Borgens forlag

Livsretter er dels en opskriftssamling og dels en filosofibog. Teoridelen beskriver den tid vi lever i og hvorfor mange søger i retning af en mere grøn levevis – også rent ernæringsmæssigt.
Det handler ikke om en rigtig og en forkert måde at spise på, men mere om en voksende bevidsthed, som sker helt automatisk i takt med tiden, erfaringerne og udviklingen.
At spise i overensstemmelse med den bevidsthed vi har, giver overskud på alle planer. Omvendt tapper det os for energi og overskud, når vi vedbliver med at spise, som om vi stadig lever som bønder, med husdyr og fysisk hårdt arbejde og med deraf følgende bevidsthed.

Livsretter er fuld af lækre opskrifter på fremtidens grønne mad. Det er mad, der er nænsomt tilberedt af naturlige og rene råvarer. Og alle opskrifterne er uden brug af kød, æg og mælkeprodukter. Mad der sprudler af livskraft og som giver både fysisk og psykisk energi.

De mere end 200 opskrifter er inddelt i 13 hovedafsnit og dækker alt, hvad vi har brug for fra morgen til aften, fra hverdag til fest. Det er på en gang enkle og fantasifulde opskrifter, det er nytænkning, der lægger op til kreativitet i køkkenet – men det er først og fremmest mad man får det godt af.

Desværre er bogen udsolgt, men kan lånes på biblioteket.


Den engelske udgave med titlen Taste for Life – pure plant food (Minerva Press) er oversat med stor indlevelse af Patricia Anne Hughes og illustreret af en dansk kunstner, Bente Rytler, som har skabt nogle herlige tegninger med saft og kraft. Et lille udpluk kan ses rundt omkring på denne website. Bogen er siden udgået.

Forsiden

Livsappetit v/Else-Marie Simonsen
Færgegårdvej 88, Strib, DK-5500 Middelfart
tlf. 75 51 40 15  /  20 10 44 59      e-mail:
elsemarie@livsappetit.dk